Waarom hebben wij jullie hulp nodig?

Runamic is een service (ontwikkeld aan UGent) die routes op maat uitstippelt. Op basis van hoelang of hoe ver je wil lopen, en rekening houdende met je routevoorkeuren, genereert het een mooi loopparcours in je buurt. De routering in Runamic gebeurt nu nog op alle segmenten/straten van de stad - en niet enkel op de populaire loopsegmenten. Dit willen we oplossen door op basis van jullie data een virtueel loopnetwerk op de stad te plaatsen, wat de kwaliteit van Runamic routes ten goede zal komen.

Hoe?

In 1 week tijd (van 19 tot 26 mei 2018) trachten we een zicht te krijgen op de beloopbaarheid van de volledige stad. Elke dag krijgen jullie via de website een overzicht van hoe het netwerk zich opbouwt - zo kunnen jullie ook inschatten waar de nog niet belopen regio's zich bevinden.


UGent?

Onderzoekers van IDLab UGent linken jullie data ook aan andere databronnen om nieuwe tijdruimtelijke inzichten over lopen in de stad te verkrijgen.

Voor wie?

Niet alleen voor de loper is dit interessant, maar ook voor de stad en Sport Vlaanderen. Jullie data geeft deze stakeholders nieuwe inzichten en helpt hen om effectief het lopen in de stad te meten, analyseren & faciliteren.

Running apps kunnen bovendien de RUNAMIC services gaan gebruiken om automatische routering op maat te gaan ondersteunen. In 1-2-3 een route genereren die aan al je wensen voldoet - dreams can come true!


Meer info?

Contacteer prof. dr. Steven Verstockt (UGent-imec, IDLab - VICTORIS).